Hoppa till sidans innehåll

Ansökan om ny förening


Många arbetsplatser förändras idag inom Vattenfall många delas upp på olika bolag eller flyttas. Några blir större eller nya bolag kommer till. Förändringarna kan innebära att det som förr fungerat bra inte längre är den bästa lösningen. Alltså bör vi vara öppna för förändringar även inom VIF.

I de flesta fall finns det driftiga personer som vill något på arbetsplatsen men det kan ibland vara svårt att hålla igång idrotts/fritidsföreningen om det är få intresserade. I det läget kan det vara bra att se sig om ifall det går att få stöd från andra på orten eller inom rimligt avstånd. Det finns kanske ett annat Vattenfallföretag inom räckhåll som går att samarbeta med för att utöka utbudet på aktiviteter.

Förbundet kan fungera som bollplank om lösningen inte är självklar. T ex hur stor en förening behöver vara för att bli livsduglig beror ofta på om det finns en "eldsjäl" på plats, färdig att dra med andra på olika aktiviteter. Saknas eldsjäl kanske det finns en grupp som redan är aktiva och som kan intressera andra för sin egen eller en ny aktivitet.

En annan orsak att till och med slå samman föreningar på olika orter är vilka möjligheter man har att få ihop lag till Vattenfallsmästerskapen. Måste man alltid söka dispens kan en lösning vara sammanslagning. Men den lokala förankringen är viktig för att dra med nya och gamla medlemmar i verksamheten. Det kan finnas en risk att tappa deltagare om tex. Hela styrelsen kommer från en annan ort.

Grunden för idrottsföreningarna inom Vattenfall är att verksamheten ska:

  • utformas och organiseras så att den i någon form blir tillgänglig för alla och kan ge varje utövare tillfredsställelse med hänsyn till vars och ens värderingar.
  • främja samarbetet, samhörigheten och kamratskapet bland anställda inom Vattenfallskoncernen.
  • bedrivas i samverkan med Vattenfalls organ för personal- och friskvård inom och utom Vattenfallskoncernen.

Det handlar alltså om gemenskap, glädje, rekreation, relationer, ny kunskap och mycket, mycket mer som gör oss hela och starka som människor.

Ta kontakt med någon i förbundsstyrelsen om du vill diskutera eller har idéer!

 

 Länkar

Ansöka om förening
Stadgar

 

 Kontakta

Styrelsen
E-post Kansliet

Uppdaterad: 16 JUN 2017 08:20 Skribent: Sven Forsell
E-post: This is a mailto link