Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


VIF anordnar vid behov centrala ledarutbildningar till föreningarna för att utveckla styrelseledamöter och andra funktionärer. Lokalt kan det emellertid vara bra att komplettera med egna studiecirklar för att kunna få med flera deltagare. Det finns ju också andra ämnen än ledarskap som är bra för föreningen och som kan passa bra att ha studiecirklar i.

Till hjälp har vi kontaktat SISU som har ett genomarbetat utbud av studiecirklar och lokala kurser som borde vara användbara för oss. SISU har uttalat sin vilja att aktivt bidra till våra föreningars planering av kurser på lokal nivå genom att besöka föreningen och utforska vilka behov vi har. Vad som krävs av oss är följande:

  1. Ta kontakt med det närmaste SISU-kontoret. De finns listade på SISUs hemsida.
  2. Bjud in dem till en kväll med er styrelse.
  3. Sök intresserade bland ledamöterna i styrelsen och bland era aktiva som vill satsa på utbildning för föreningens bästa.

Studiecirklar är som bekant bidragsberättigade under vissa villkor som SISU kan informera om. Vår förhoppning är att föreningarna själva (eller kanske i samarbete med andra föreningar eller företag) ska kunna få till en bra utbildning på den egna orten som komplement till den centrala.

Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförbund
Styrelse

 Externa länkar
SISU 
Uppdaterad: 16 JUN 2017 08:24 Skribent: Sven Forsell
E-post: This is a mailto link