Golf-VM 2020

07 JUL 2020 14:17
I skrivande stund finns det förutsättningar för att genomföra Golf VM. VIF Trollhättan och samarrangerande golfklubbar förbereder oss på att ta emot er alla!
  • Uppdaterad: 07 JUL 2020 14:17

Vi ser fram emot att få ta emot dig under tävlingsdagarna.
Du är en av ca 130 golfspelare som gästar Trollhättan under 4-5 september.

I år är det ett mycket speciellt år på många sätt. På grund av rådande situation gällande COVID 19 tvingas vi som arrangör göra vissa justeringar för att kunna genomföra årets Golf-VM, se nedan.

• Kamratfesten ställs tyvärr in, dvs. ingen fest eller underhållning på fredagskvällen.
  • Luncher på fredag och lördag kommer ej längre arrangeras av VM-organisationen utan får ombesörjas av respektive deltagare.
  • Quality hotell kommer se till att det finns mat att köpa på fredagskvällen för de som önskar. Du bokar detta i samband med incheckning.
  • Vid behov av enkelrum på hotellet – hör med din egna hemmaförening!

För att kunna genomföra tävlingen följer vi SGF:s regler vid arrangemang med fler än 50 deltagare:

• Utan gemensam samling vid klubbhus eller första tee.
  • Utan trängsel eller köbildning på tränings- och övningsytor och med erforderligt avstånd mellan utslagsplatserna.
  • Utan gemensam måltid i inomhuslokal eller tält.
  • Utan gemensam prisutdelning.

Vi uppmanar även alla deltagare att:

• Ankomma till klubben max en timme före sin starttid.
  • Lämna klubben senast en timme efter avslutad rond.
  • Undvika att använda anläggningens omklädningsrum.

I övrigt gäller Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Definitivt beslut om genomförande av Golf VM – 30 juli

Noteras bör att VIF Trollhättan tillsammans med arrangerande golfklubbar har ansatt ett sista datum för definitivt besked om genomförande.
Detta grundas på att det idag finns osäkerheter gällande pågående pandemi i vår omvärld och om den kan påverka valda tävlingsdagar.

Fem veckor innan tävlingsdatum, 30 juli, har VM organisationen samråd med arrangerande golfklubbar och beslutar om tävlingarna kan genomföras.

Datum har ansatts mht brytdatum för golfklubbarna och hotellet, dvs för att undvika kostnader vid ett eventuellt inställt mästerskap.

Om tävlingarna tyvärr behöver ställas in kommer VIF Trollhättan att boka av samtliga reservationer på hotellet å era vägnar 30 juli.

Återkommer med mer besked senast 31 juli.

Ha en bra sommar!

Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförbud - Trollhättan